Movements for Musicians

Op mijn tiende koos ik voor het instrument de fagot. Het bleek een goede match, want al snel wilde ik niets anders dan muziek maken en dan het liefst in een orkest. Nog voordat ik afstudeerde aan The Royal College of Music in Londen kreeg ik een baan aangeboden als contrafagottist in het Ulster Orchestra. Een paar jaar later kwam ik terecht bij The Philharmonia Orchestra, een geweldig orkest waarmee ik twintig jaar lang concerten gaf over de hele wereld.

De drukke tourneeschema’s en het urenlang musiceren in een dezelfde houding eisten hun tol en niet alleen voor mij, maar ook voor mijn collega musici. Ik kwam er al snel achter dat – wilde ik goed blijven presteren en blessures voorkomen – ik fysiek en mentaal in topvorm moest zijn.

Passie voor muziek en bewegen 

Door veel te sporten en op een juiste manier te bewegen heb ik pijnloos en optimaal kunnen presteren als musicus. Mijn fascinatie voor de fysieke gesteldheid deed mij ertoe zetten om een opleiding te volgen tot Pilatus docent (2004) en Personal trainer (2012).

Mijn kennis en passie voor muziek en bewegen geef ik graag door aan een jongere generatie. Sinds 2015 ben ik als Pilatus docent verbonden aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Daarnaast geef ik regelmatig workshops aan groepen, variërend van twee tot twintig personen, waaronder:

  • Netherlands Flute Academy (Neflac)
  • New Zealand School of Music (NZSM), Wellington
  • The Royal Birmingham Conservatoire
  • Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, Londen
  • Guildhall School of Music and Drama, Londen
  • Balletorkest, Amsterdam
  • Het Rotterdams Philharmonisch Orkest

U kunt mij inhuren voor zowel online als live workshops. Voor meer informatie over de workshops:

MMMM Workshop